Gammalube Fuel

Wegens succes terug:

Wegens succes terug op voorraad.
Nu verpakt in 2 liter jerrycans en in 5 liter jerrycans. (IPV. Gallonverpakkingen)

De Gammalube brandstof bevat naast de gebruikelijke nitromethaan en methanol een mengsel van een ricinus en 2 soorten synthetische oliŽn en een low friction toevoeging die minder olie mogelijk maakt.
Het komt er kort op neer dat vooral ricinus olie goed beschermend is voor je motor maar in pure vorm niet helemaal ten goede komt aan de prestaties van de motor, daarin tegen heeft synthetische olie geen nadelige invloed op de prestaties omdat het volledige verbrand maar heeft daardoor een minder beschermende werking, de 2 soorten heffen simpel gezegd elkaars nadelen op.

Gammalube heeft er zorg voor gedragen dat het deel ricinus olie door een goede kwaliteit minimaal nodig is en de synthetische oliŽn door toevoegingen minder snel verbrand, hierdoor is de smering optimaal gemaakt.
Over de totale hoeveelheid olie doet Gammalube geheimzinnig maar het soortelijk gewicht van 0.894 (mag maximaal 0.91 zijn) als ook het doel om meer rijtijd op 1 tank te krijgen geeft het vermoeden dat er meer methanol en dus minder olie in de brandstof zit wat best mogelijk is als de smering zeer goed is.

De brandstof wordt in een nylon can geleverd en is de inhoud alleen aangegeven middels een sticker.
Opvallend is dat er een batchnummer op de sticker bij gezet is.ekeken worden, in het lab kunnen de resultaten immers altijd wel goed bevonden worden maar uiteindelijk zijn de resultaten op de baan sluitend.

Na het rijden zit de motor in een flinterdun filmpje geconserveerd waardoor after run onnodig wordt.

Prijs indicatie:

Jerrycan 2l 25% kost 24 euro
Jerrycab 5l 25% kost 55 euro

 
Archive Pictures by Fabien Mannien