FMP Organiseert:

Zondag 14 April koppelkoers 2013

schaal 1/28 indoor seizoen 2013

Richtlijnen:

Alle teams krijgen 3 x hun frequentie.

Ruud en Erik 26.875 Epson Dome  en Mercedes ITC

Marijn / Bas 26.965 Lexus en Aston Martin DB9

Luke / Mike 27.015 Xanavi en Testarossa black

Eric / Arjen 27.075 Ferrari 512 en Ferarri Enzo rood

Michel / Sjoerd 27.135 Nismo en Mazda RX7

Peter en Rowin 27.215 VW New Beetle

 

Het laagste getal van de kristallen gaat in de auto. Het hoogste kristal gaat in de zender en is uiteindelijk de frequentie. De pootjes van de kristallen moeten geschraapt worden met een stanley mes en de kristallen dienen middels een stukje tape gemonteerd worden in de auto en in de zender. Dit doen we om schade aan de kristallen te voorkomen. Het is niet de bedoeling dat de kristallen met een punttang verwijderd worden. Omdat beide rijders dus op dezelfde frequentie zitten kunnen zed us niet samen rijden. In de pitsstraat wordt er gewissseld. Men rijdt de pits in , loopt met hun zender naar de auto zet alles af, de andere rijder zet zijn zender aan en zijn auto en gaat tussen de andere rijders staan en kan dan gaan rijden. Er wordt NIET gewisseld parallel aan de rijderstelling louter alleen in de pits dus.

 

We starten de klok op 45 minuten racetijd.

De 1e run is 45 minuten rijden zonder caravan. Remco rijdt met de politie wagen voorop, de rest rijdt in formatie erachter. Er mag niet gepasseerd worden en men dient rustig te rijden achter remco. Ondertussen starten we de klok en als de klok de 10 seconden vooraf heeft gegeven kan remco met zijn politie auto door de pitsstraat het circuit verlaten. Op het moment dat Remco de pits in gaat kan de rijder erachter gas geven omdat groen licht is voor de race.

De race is dan officieel gestart. De 45 minuten word door 2 rijders dicht gereden. Dat wil zeggen dat beide rijders minimaal 15 minuten voor hun rekening nemen.

Na de 45 minuten loopt de klok af en is iedereen gefinished. Het aantal ronden per team kan dan bepaald worden. We kunnen ook dan de race tijd per rijder zien en nagaan of ze zich aan de 15 minuten minimal hebben gehouden. We doen dit om te verkomen dat een team van een goede en een mindere rijder 5 minuten rijdt met de mindere rijder en 40 minuten rijdt voor de goede rijder.

Dan is er een pauze van 45 minuten om de auto’s weer op te lappen en de cellenpakketten bij te laden.

Ik heb 3 standaardmotoren ter beschikking gesteld voor de rijders die standaard rijden en een probleem hebben met hun std motor.

 

Na deze pauze gaat Remco weer met de politie auto voorop rijden Remco is scheidsrechter van de race en kan dus in actie komen. Als er te veel ongelukken op de baan zijn en er te veel baaninzetters over de baan lopen komt Remco met zijn politie pace car in de baan en mag niemand hem passeren en rijdt iedereen weer in formatie rustig achter Remco. Als Remco het rustig vind gaat hij via de pits er weer af en is de race weer hervat. Remco mag en kan ook stop en go penalties geven. Als iemand moetwillig naar Remco’s beoordeling iemand eraf rijdt kan hij zo’n stop en go geven.

Een stop en go is de pits inrijden en als Remco na 5 seconden start roept is de sanctie voorbij en kan de race hervat worden voor de schuldige. Dit alles gebeurd naar het inzicht van Remco en er is geen discussie mogelijk met de scheidsrechter.

Na de pauze rijden de teams met de caravan erachter. We hebben hier de laatste 2 races mee geoefend en ook hier kunnen de teams een tactisch spel mee uit halen.

Een team race is uberhaupt een tactisch spel. Sommige teams gaan voor snelheid en zullen meer wisselen van rijder en cellen pakket dan de teams die standaard rijden.

Er zijn teams die voor zo lang mogelijke stints gaan en andere gaan voor 9 wisseles en hoge snelheden. Het is echt te vergelijken met formule 1 en alle teams zijn vrij in dit tactisch steekspel.

Met de caravan race kun je de beste caravan rijder de meeste tijd laten maken of qua overbrengning een tandje terug te gaan en daar het verschil mee te maken. Kortom er is van alles mogelijk.

Na 45 minuten finishen de teams en printen we de einduitslag uit.

Alle rondjes per team worden dan bij elkaar opgeteld en bij geteld bij de resultaten uit de eerste 45 minuten.

We gaan er een mooie race van maken!
Veel plezier en succes allemaal.

 

 

 


Archive Pictures by Fabien Mannien