Museum bezoek Belgie

IFA Museum Olbrechts

Voor alle liefhebbers van oude voertuigen in het bijzonder uit de voormalige communistische oostbloklanden is het IFA museum in St. Katelijne Waver een aanrader.
Achiel Olbrechts is dealer, importeur geweest van dit soort voertuigen.
Merken als Wartburg, Trabant en Barkas.
Tegenwoordig helpt hij mensen die dit soort auto's nog in stand willen houden.
Hij heeft alle onderdelen en heeft dit IFA museum ingericht.

Vooral alle verhalen waar de voertuigen voor staan is zeker de moeite waard om aan te horen en te bezichtigen.

In het museum staat een prachtige collectie Ifa-voertuigen, waaronder enkele zéér zeldzame exemplaren, zoals de Wartburg 313 waarvan er 496 gebouwd werden tussen 1957 en 1959.

Doch de meest exclusieve auto in het museum is een Melkus waarvan er slechts 101 stuks geproduceerd zijn tussen 1970 en 1980.

Clubinfo:

Deze club staat open voor liefhebbers van voertuigen uit de voormalige communistische Oostbloklanden:
1) Alle voertuigen die door het IFA-concern in het voormalige Oost-Duitsland (DDR) geproduceerd werden, dit zijn onder andere de personenwagens Ifa, Melkus, P70, Trabant en Wartburg, de bestel- en vrachtwagens Barkas, Framo, Garant, Ifa en Robur, de motorfietsen Simson en de moto's MZ.
2) Ook alle voertuigen uit de andere Oostbloklanden, zoals daar zijn: Aero, Aro, CZ, Dacia, Dnjepr, FSO, Gaz, Jawa, Lada, Moskvitch, Pobjeda, Polski-Fiat, Skoda, Syrena, Tatra, Ural, Velorex, Volga, Warszawa, Zastava, Zaz, enzovoort (modellen tot 1990).

Alle leden van onze IFA club kunnen steeds terecht bij Achiel Olbrechts voor de volgende 4 punten, na eerst een afspraak gemaakt te hebben.

1) Aankoop van onderdelen, waarop een korting van 10 à 40 % wordt toegestaan (naargelang het aangekocht artikel). Let op: leden van andere clubs krijgen geen korting!!!
2) Alle aangesloten leden bekomen een extra korting in de garage/herstellingsplaats. Aan de doe-het-zelver wordt met raad en daad uitgelegd hoe hij te werk moet gaan.
3) Voor de toelating van uw ingevoerd voertuig kan Achiel u de nodige formaliteiten bezorgen, alsook naar de autokeuring gaan om het voertuig tot het verkeer toe te laten.
Vanaf 2006 is dit alleen maar toegelaten met een handelaarplaat, waarover garage A. Olbrechts beschikt.
4) Ieder aangesloten lid dat zelf zijn voertuig in orde heeft gebracht kan bij garage A. Olbrechts terecht voor een remtest, afstellen van de lichten en de CO2-uitstoot.
Indien u het wenst gaat garage A. Olbrechts ook met uw voertuig naar de jaarlijkse autokeuring.

Activiteiten:

1) Ze geven 4 maal per jaar een mooi verzorgd clubblad uit, alsook enkele nieuwsbrieven.
2) Ze rijden minimum 5 rondritten per jaar.
3) Jaarlijks is er een workshop om zelf aan onze auto's te leren sleutelen.
4) Ook jaarlijks is er een Glühweinavond en een Nieuwjaarsborrel in het prachtige IFA-museum.

 


Mega Mindy film met de super Trabant en A. Olbrechts erin.

Archive Pictures by Fabien Mannien