Indoor International Truggy Masters

Frank Lemke wint de International Truggy.nl Masters 2007

Afgelopen zondag heeft de Duitse Kyosho ST-RR coureur Frank Lemke de International Truggy.nl Indoor Masters 2007 gewonnen.
In Manege 'de Ripse Ruiters' werd de eerste Internationale Truggy.nl Indoor wedstrijd gehouden, waaraan meer dan 90 coureurs deelnamen.
De coureurs kwamen uit vijf verschillende landen (Duitsland, Tjechie, Estland, Belgie en Nederland) en de meeste coureurs waren zeer ervaren en hebben al meerdere titels en wedstrijden gewonnen.

Na de drie kwalificatieronden van elk vijf minuten werd het al snel duidelijk dat vooral de kwart en halve finales waren bezet door zeer goede en ervaren coureurs die echt alles gaven om de wedstrijd te winnen.
Opvallend was de zeer goede kwalificatie van Jilles Groskamp; met een startplaats in de 1/2 finale had hij zich in zijn eerste Truggy race bijzonder goed geklasseerd.
Nadat de lagere finales waren gereden, waarbij vooral Kai Menningen (Menni) opviel doordat na een slechte kwalificatie meerdere finales wist te winnen en opklom tot de halve finale, waar hij op de 7e plaats eindigde en net geen plekje in de finale veroverde.

De twee halve finales waren zeer spannend; van beide halve finales plaatsten de top zes zich in de finale, welke dus met 12 coureurs werd gereden.

De twaalf finalisten waren:

- Martin Bayer (Tjechie)
- Frank Lemke (D)
- Daniel van der Drift (NL)
- Stefan Petrich (D)
- Stefan Rodhorst (D)
- Abdullah Kilic (D)
- Jilles Grosskamp (NL)
- Hugo van der Berg (NL)
- Jordy Velder (NL)
- Marcell Guske (D)
- Axel Wesseling (D)
- Christian Warda (D)

In de eerste minuten van de finale waren het Abdullah Kilic en Marcel Guske die om de koppositie streden, waarbij elkaar geen millimeter werd toegegeven maar de strijd zeer fair werd uitgevochten.
Deze twee rijders waren in de openings minuten van de 30 minuten durende finale voordurend met elkaar in gevecht op een zeer fraaie en faire wijze terwijl ze samen de voorsprong op nummer 3, Jilles Grosskamp, langzaam maar zeker uitbreiden.
Helaas kreeg Marcel Guske na de tweede tankbeurt pech met zijn auto, hij viel uit met een defecte motor.
Abdullah kon toen de leiding stevig in handen houden tot ongeveer de 15e minuut toen hij uitviel met een defecte gloeiplug.
Zijn pitcrew wist hem snel weer op de track te helpen, maar zijn voorsprong was hij kwijt en Abdullah lag op de derde plaats.

Ondertussen reden Frank Lemke en Hugo van de Berg zeer constant hun ronden en waren onder andere Jilles gepasseerd, die terug gevallen was naar de vijfde plek.
Jordy Velder reed mee in de voorste gelederen, maar in de 13e mnuut sloeg voor hem ook het noodlot toe; na aanvankelijke problemen met koppeling was nu een defecte gloeiplug er oorzaak van dat ook Jordy de strijd moest staken, terwijl hij een zeer goed ritme te pakken had.

De strijd om de leiding werd pas in de laatste minuten beslecht; Abdullah had na zijn pitstop weer de smaak te pakken en had zich weer naar voren gewerkt, Frank Lemke reed aan de leiding gevolgd door Stefan Petrich die zich niet gek liet maken en in de tweede helft van de finale sterk naar voren kwam.
In het kielzg van Abdullah reed Stefan Petrich op de derde plaats vlak voor de sterke nederlandse coureur Daniel van der Drift.
Daniel reed met zijn NovaRossi powered GS Racing XUT een geweldige wedstrijd en eindigde 7 seconden achter Stefan Petrich op de derde plaats.
Een pitstop minder en die klassering had andersom geweest!

In de allerlaatste minuten van de race vielen zowel Jilles Grosskamp als Abdullah Kilic uit met brandstof problemen, waardoor Stefan Petrich de tweede plaats alleen nog moest verdedigen tegen Daniel van der Drift, die op slechts enkele seconden achter hem reed.
Stefan Rodhorst reed een zeer constante race en wist beslag te leggen op de vierde plaats.

De uitslag van de finale van de International Truggy.nl Indoor Masters:

1. Lemke, Frank Rnd.: 64 / Zeit: 30:22,07 121
2. Petrich, Stefan Rnd.: 63 / Zeit: 30:02,54 119
3. Drift, van der Daniel Rnd.: 63 / Zeit: 30:09,10 118
4. Rodhorst, Stefan Rnd.: 61 / Zeit: 30:05,12 117
5. Groskamp, Jilles Rnd.: 59 / Zeit: 28:20,37 116
6. Kilic, Abdullah Rnd.: 55 / Zeit: 27:48,34 115
7. Bayer, Martin Rnd.: 52 / Zeit: 30:13,41 114
8. Berg, van den Hugo Rnd.: 33 / Zeit: 16:23,66 113
9. Velder, Jordy Rnd.: 23 / Zeit: 13:21,29 112
10. Guske, Marcell Rnd.: 18 / Zeit: 09:38,61 111
11. Wesseling, Axel Rnd.: 10 / Zeit: 04:36,06 110
12. Warda, Christian Rnd.: 6 / Zeit: 03:01,72

 


Archive Pictures by Fabien Mannien